Geschiedenis

Wiawaha

Wiawaha beverwijk is opgericht op 18 augustus 1945 op een bovenverdieping van een houten schuur aan de Beeckzanglaan in Beverwijk. Op 13 november 1956 begon de bouw voor een nieuw clubhuis in het duingebied van Westerhout dat op 22 juni 1957 feestelijk werd opening. Er was op dat moment weinig tot geen spullen voor het inrichten van het clubhuis. Er werd toen op 25 april 1957 in het Kennemer theater (dit heette toen ‘De Slof’) een voorstelling en een loterij gehouden door toneelvereniging Tavido voor het inzamelen van geld voor de inrichting van het nieuwe clubhuis.

In 1994 heeft mevrouw zuster P.J. Luiting (Courage) een zilveren onderscheidingsteken voor haar werk bij scouting gekregen. Het jaar daarna (1995) heeft de groep een grote reünie gehouden ter ere van het 50-jarig bestaan van de groep.

Tijdens de kerstviering van 2005 hebben Janine Sanderse en Madelon van der Scheer een bronzen waarderingsteken gekregen voor al hun inzet en werk bij scouting en de groep.

De namen van de groep zijn afgeleid uit het Inca verhaal. Wiawaha betekent “Lachende Zon” en Oneonta (spreek uit als oh nee on taa), de naam van ons clubhuis, betekent “Huis te midden van de groene heuvels”.

Logo’s

Wiawha Beverwijk

WiawahaDe zon met stralen – de lachende zon – is vertaling van Wiawaha en de kabouters (volgens mij ook de welpen) krijgen bij hun installatie een bandje met zonnenstralenkring

De vuurvogel of phoenix of feniks – uit de as herrezen vogel

Regio Noord Holland Midden

RegioNHM

(samenvoeging van Zaanstreek Waterland en Kennemerland)
Zwart geruit- molen (van de Zaan), paars – duinen (Kennemer), wit – de meeuw (Kennemer), blauw – het water (Zaan en Kennemer), geel – de zon en daar doorheen de letters NHM in het zwart en blauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *