Meteen naar de inhoud

Eregalerij Wiawaha

Scouting Nederland is een jeugd- en jongerenorganisatie waarbij vrijwilligers erg belangrijk zijn. Zij dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De vereniging kent een aantal waarderingstekens om haar waardering te laten blijken aan vrijwilligers, leden en niet-leden.

Voor vrijwilligers zijn er drie soorten waarderingstekens: brons, zilver en goud. Het bronzen waarderingsteken wordt toegekend door het bestuur van de eigen Scoutingregio. Het zilveren en het gouden waarderingsteken worden toegekend door het landelijk bestuur.

Voor het ontvangen van een bronzen, zilveren of gouden waarderingsteken moet aan een aantal criteria worden voldaan.

waarderingstekens

Een aantal leden binnen de groep hebben een waarderingteken mogen ontvangen voor de bongemidelde prestatie die zij gedurende een lange periode hebben geleverd aan de vereniging Wiawaha namelijk:

  • 1994 zilver voor Mevrouw zuster P.J. Luiting (Courage)
  • 2005 brons voor Janine Sanderse
  • 2005 brons voor Madelon van de Scheer
  • 2018 brons voor Jan Jaap Schijf
  • 2018 brons voor Anneke van Doesburg

Mevrouw zuster P.J. Luiting (Courage) 5 april 1917- 26 januari 2009 In 1994 heeft mevrouw zuster P.J. Luiting (Courage) een zilveren onderscheidingsteken voor haar werk bij scouting gekregen. Na haar overlijden is Courage nog steeds van invloed op de groep door dat een deel van haar erfenis naar de vereniging Wiawaha is gegaan. Mede van deze bijdrage is een deel van het huidige onderkomen gefinancieërd alsmede de nieuwe Romney Loods. Daarom is in 2018 besloten om jaarlijks haar graf te eren met kerstklokjes en om de scouts te leren wat Courage voor de Wiawaha heeft betekent.

foto: Mevrouw zuster P.J. Luiting (Courage) met installatiekleed)
Foto: scouts eren Courage met kerstklokjes op haar graaf

2005 brons voor Janine Sanderse Tijdens de kerstviering van 2005 heeft Janine Sanderse een bronzen waarderingsteken gekregen voor haar inzet en werk bij scouting en de groep. Zij heeft jarenlang leiding gegeven en is nog steeds betrokken doordat ze de dassen klaar maakt voor de installatie.

2005 brons voor Madelon van de Scheer Tijdens de kerstviering van 2005 heeft Madelon van der Scheer een bronzen waarderingsteken gekregen voor al haar inzet en werk bij scouting en de groep.

2018 brons voor Jan Jaap Schijf In het voorjaar van 2018 is Jan Jaap Schijf geëerd met een bronzen waarderingteken voor zijn inzet en werk bij de vereniging. Daarnaast heeft Jan Jaap een belangrijke bijdrage geleverd als actief vertegenwoordiger namens de Wiawaha bij Stichting Scouting Beverwijk (beheer gebouwen). Hij was ondermeer betrokken de bouw en onderhoud van de Uitwijck en de kampvuurkuil.

2018 brons voor Anneke van Doesburg Anneke heeft een grote rol gespeeld bij de Wiawaha juist toen het financieel even minder ging. hoogst persoonlijk heeft zij ervoor gezorgd dat de contributie door iedereen werd betaald en de vereniging finacieel gezond is gebleven. Daarnaast heeft zij meerdere rollen ingevuld en is daarom terecht gewaardeerd met een bronzen waarderingteken.