Meteen naar de inhoud

Verhalen

Installatie welp en twee scouts

Het is een mooie traditie bij de scouting de installatie tot welp of scout. Bij de welpen mag je naam op het installatiekleed dat heel veel jaar gebruikt wordt in de geschiedenis van de Wiawaha. Bij de scouts komt je naam in het installatieboekje dat al van af 1945 wordt gebruikt.

Blind Pionieren

De scouts weten elk jaar mee te draaien om de titel van de RSW. dit zijn de regiowedstrijden waarbij de echte scout boven komt drijven. Bij de Wiawaha is het een traditie om de skills door te geven van generatie op generatie. vandaag gaat hem de skills van het pionieren. iedereen kan pionieren……..maar kan jij ook blind pionieren?

Scouts maken kampvuur

De eerste buitenopkomst wordt meteen aangegrepen om een lekker kampvuur te maken. Kan jij een kampvuur aanmaken met 1 lucifer? Daar komt veel bij kijken, is het hout wel droog genoeg? Past er genoeg zuurstof langs de takken als het vuur nog prematuur is? Dit zijn allemaal scouting technieken die de leiding de scouts probeert aan te leren.

Girslday on Ice

Traditie getrouw wordt het jaar geopend op de schaatsbaan. Dit jaar waren de DWD en de Mees Toxopeus ook naar de schaatsbaan in Haarlem gegaan. Zoals elk jaar was het weer een hele leuke opening van het jaar.

Oliebollenactie stam en explorers wordt gewaardeerd!

De traditionele oliebollenactie op oudjaarsdag met de Pachalaca plus stam en de exploreres DWARS werd zeer gewaardeerd. Zoals elk jaar bakken de Pachalaca plus Stam en de explorers DWARS honderden oliebollen voor vrienden en familie. Dat is een eeuwenoude traditie binnen de scouting en ook dit jaar met succes herhaald. alleen in tegenstelling tot andere jaren is er nu ook… Lees verder »Oliebollenactie stam en explorers wordt gewaardeerd!

Wiawaha zet traditie Kerstdiner voort op 22-12-2018

Zoals elk jaar wordt bij de Wiawaha het traditionele kerstdiner gehouden met zelfgemaakt eten. De Pacalacha Stam van de Wiawaha was al wekenlang met de voorbereiding bezig en het resultaat mag er dan ook wezen. Overdag was er meer dan genoeg materiaal om mooie kerststukjes te maken die dan ook op tafel werden gezet bij het diner. Iedereen heeft zijn… Lees verder »Wiawaha zet traditie Kerstdiner voort op 22-12-2018

Scouting duin aanwezig op de kerstmarkt 2018 Beverwijk

Zaterdag 15 december waren de vier scoutingverenigingen uit het duin weer aanwezig tijdens de kerstmarkt 2018 op de Breestraat. De vier scoutingverengingen die het duin vertegenwoordigen zijn: AVK DWD Wiawaha Mees Toxopeus Van uit de Scouting was er een vossenjacht opgezet met 18 vossen die zich hadden verstopt over de kerstmarkt van de Beverhof tot aan de schaatsbaan. Op de… Lees verder »Scouting duin aanwezig op de kerstmarkt 2018 Beverwijk

Scouts eren Courage met sneeuwklokjes

In 1994 heeft mevrouw zuster P.J. Luiting (Courage) een zilveren onderscheidingsteken voor haar werk bij scouting gekregen. Januari 2009 kwam zij helaas ter overlijden. De scouts eren Courage door het planten van sneeuwklokjes en krijgen meteen een stuk geschiedenis mee.  

Scouts Wiawaha hebben onvergetelijk verblijf op kasteel Zweinstein

Soms zijn er van die kampen daar wordt jaren later nog steeds over gesproken…..dit is zo’n kamp! De start was natuurlijk fantastisch met de familie van Daphne…..of moet ik zeggen Professor Sylphide? Opgehaald worden met paard en wagen en dan weggebracht worden naar kasteel Zweinststein. Dit kamp was namelijk een verblijf op het kasteel van Zweinstein. Albertus Perkamentus schoolhoofd van… Lees verder »Scouts Wiawaha hebben onvergetelijk verblijf op kasteel Zweinstein