Meteen naar de inhoud

Minima regeling

Ondanks dat Scouting een van de meest goedkope vormen van georganiseerde vrijetijdsbesteding voor kinderen is, is het betalen van de contributie, de Scoutfit, het kampgeld of de kampuitrusting voor sommige ouders een knelpunt. Er zijn verschillende mogelijkheden om Scouting ook voor deze kinderen mogelijk te maken.

Binnen de gemeente Beverwijk is de regeling laag inkomen een verzamelnaam voor regelingen voor mensen met een laag inkomen. Wanneer je hier in je situatie recht op heb, kan je voor je kinderen vergoedingen ontvangen voor verschillende kosten die je maakt. Denk bijvoorbeeld aan sport, uitstapjes of andere activiteiten zoals de scouting.

Voor mensen die recht hebben op de minima regeling stelt de scouting een uniform in bruikleen beschikbaar. Op deze manier kunnen de kinderen toch nog met plezier deelnemen aan leuke activiteiten.

Onze penningmeester helpt je graag discreet met het invullen van het minimaformulier uitkeringsgerechtigden.

Ook is er vanaf 2023 een potje vanuit onze eigen vereniging beschikbaar voor leden die buiten de reguliere regelingen vallen. Ook hiervoor neemt u contact op met de penningmeester.

Stimuleringsregeling ‘Alle kinderen op Scouting!’