Meteen naar de inhoud

Vertrouwenspersoon

Wie ben ik?
Ik ben Maartje de Kaper; getrouwd, moeder van een dochter en al jaren werkzaam met of voor mensen die zelf geen oplossing meer zien voor hun probleem of vraag. Door ‘naast iemand te gaan staan’ en gebruik te maken van de juiste gesprekstechnieken help ik hen weer op weg.

Al vanaf mijn 7e jaar ben ik betrokken geweest bij verschillende scoutinggroepen in de IJmond. O.a. als scout, leiding, bestuurslid en nu als vertrouwenspersoon.

Ik vind het belangrijk dat er binnen de scouting een plek is waar je vertrouwelijk je hart kan luchten. Want ook al doe je er alles aan om de sfeer goed te houden en elkaar te respecteren, toch kan er altijd iets gebeuren wat moeilijk is om te bespreken met de mensen die je kent. Ik ben er dan om je te helpen.

Mijn taken als vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is iemand waarbij je terecht kan als er in de groep iets gebeurt wat je niet prettig vindt en wat je niet goed kan of wil bespreken met bijvoorbeeld de leiding of elkaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn: pesten, niet mee mogen doen met anderen, ongepaste opmerkingen of aangeraakt worden op een manier die je niet prettig vindt. Als zoiets gebeurt, bij jezelf of een ander, dan moet dat ophouden.

Natuurlijk kan je dat bespreken met je scoutingleiding, familie of een goede vriend. Maar als je dat niet wilt en je niet weet met wie je het wel kan bespreken, mag je altijd contact met mij opnemen. We bekijken dan samen wat je kunt doen.
Ik luister, denk mee en geef advies.
Dit geldt voor alle scouts, ouders, leiding en bestuursleden.

Vertrouwelijk
Net als op mijn werk, heb ik als vertrouwenspersoon geheimhoudingsplicht. Wat je aan mij vertelt, vertel ik niet zomaar door aan anderen. Ik zal pas iets ondernemen of vertellen als je dat zelf ook wilt, liefst samen met jou.
Alleen als er ernstige zorgen zijn over jouw of iemand anders veiligheid, dan zal ik deze geheimhoudingsplicht moeten doorbreken om ervoor te zorgen dat er niks ergs met je gebeurt. Mocht dit gebeuren, dan zal ik dat ook altijd eerst met jou bespreken.

Hoe kun je mij bereiken?
Je kunt mij bellen of appen op 06 29334509. Je kunt mij ook mailen via maartjedekaper@gmail.com of het contactformulier op de website invullen.