Meteen naar de inhoud

Vertrouwenspersoon

Wie ben ik?
Mijn naam is Maartje de Kaper. Sinds 2009 werk ik bij MEE & de Wering. Eerst als maatschappelijk werker, daarna als teamcoördinator Sociaal team en nu als beleidsmedewerker op het gebied van kwaliteit en privacy wetgeving. In mijn werk heb ik regelmatig te maken met mensen die zelf geen oplossing meer zien voor hun probleem of vraag. Door ‘naast iemand te gaan staan’ en gebruik te maken van de juiste gesprekstechnieken help ik hen weer op weg.

Onze dochter Fiene is al vanaf haar 7e verjaardag een enthousiaste lid van Wiawaha. Toen ik enige tijd geleden benaderd werd voor de rol van vertrouwenspersoon was ik meteen enthousiast. Want ook al, doe je er alles aan om de sfeer goed te houden en elkaar te respecteren, toch kan er altijd iets gebeuren wat moeilijk is om te bespreken met de mensen die je kent. De vertrouwenspersoon is er dan om je te helpen.

Mijn taken als vertrouwenspersoon
De vertrouwenspersoon is iemand waarbij je terecht kan als er in de groep iets gebeurt wat je niet prettig vindt en wat je niet goed kan bespreken met bijvoorbeeld je leiding of elkaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn: pesten, niet mee mogen doen van anderen of aangeraakt worden op een manier die je niet prettig vindt. Als die dingen gebeuren, bij je zelf of een ander, dan moet dat ophouden. Als je niet weet met wie je het kan bespreken, kan je contact met mij opnemen en kijken we samen wat je kunt doen. Ik luister, denk mee en geef advies.

Vertrouwelijk
Natuurlijk blijft dit gesprek tussen ons en vertel ik niet zomaar iets door aan anderen. Ik zal pas iets ondernemen of vertellen als je dat zelf ook wilt, liefst samen met jou.
Ik ben weliswaar de moeder van een scout, maar dat staat er verder los van. Ik zal nooit zomaar over mijn gesprekken als vertrouwenspersoon praten en hou mij aan de geheimhoudingsplicht. Net als op mijn werk.

Hoe kun je mij bereiken?
Scouts, ouders, leiding of bestuursleden kunnen mij bellen op 06 29334509. Je kunt mij ook mailen via maartjedekaper@gmail.com of het contactformulier op de website invullen.

foto: Maartje de Kaper Vertrouwenspersoon