Meteen naar de inhoud

Historie Wiawaha


Op de foto zijn te zien staand (van links naar rechts):
Joyce Rijken, Mime Buhler (dochter van dokter Buller), Nel Martens, Ernie van de Werf, ?
Tiny ?,
Zittend (van links naar rechts):Marja Kok Coolenbrander, Diny Merkelbach

Wiawaha beverwijk is opgericht op 18 augustus 1945 op een bovenverdieping van een houten schuur aan de Beeckzanglaan in Beverwijk. Op 13 november 1956 begon de bouw voor een nieuw clubhuis in het duingebied van Westerhout dat op 22 juni 1957 feestelijk werd geopend. Op dat moment waren er weinig tot geen spullen voor het inrichten van het clubhuis. Op 25 april 1957 in het Kennemer theater (dit heette toen ‘De Slof’) werd een voorstelling en een loterij gehouden door toneelvereniging Tavido voor het inzamelen van geld voor de inrichting van het nieuwe clubhuis.

De namen van de groep zijn afgeleid uit het Inca verhaal. Wiawaha betekent “Lachende Zon” en Oneonta (spreek uit als oh nee on taa), de naam van ons clubhuis Uitwijck, betekent “Huis te midden van de groene heuvels”.

Logo’s

Wiawha Beverwijk

Wiawaha

De zon met stralen – de lachende zon – is vertaling van Wiawaha en de kabouters (volgens mij ook de welpen) krijgen bij hun installatie een bandje met zonnenstralenkring

De vuurvogel of phoenix of feniks – uit de as herrezen vogel

Regio Noord Holland Midden

RegioNHM

(samenvoeging van Zaanstreek Waterland en Kennemerland)
Zwart geruit- molen (van de Zaan), paars – duinen (Kennemer), wit – de meeuw (Kennemer), blauw – het water (Zaan en Kennemer), geel – de zon en daar doorheen de letters NHM in het zwart en blauw.

Foto: ?
Foto: 17 juli 1946 Ronde Duindoorns